en
Forfattere

Årskort

Årskortlogo

 

Besøg Odense Bys Museer lige så tit, du vil! Museerne byder på et væld af oplevelser for store og små i løbet af året, og ét besøg er ikke altid nok. Du kan bruge timer på at nyde Den Fynske Landsbys idyl, fordybe dig i H.C. Andersens univers, gå på opdagelse i Carl Nielsens musikalske verden og blive klogere på danmarkshistorien på Møntergården.

VIGTIGT: Du skal huske at bestille billet til H.C. Andersens Hus, selv om du har årskort – det gælder også, hvis du blot ønsker at besøge Ville Vau. Skal du have en ledsager med, vælger du to personer under billettypen.

 

Alle disse fordele får du:

 

/Fri entré med ledsager* til Odense Bys Museer udstillingssteder (H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Møntergården, Den Fynske Landsby og Carl Nielsens Barndomshjem), hvor du kan deltage i et væld af arrangementer.

 

/Odense Bys Museers rigt illustrerede årbog (værdi 250 kr.), som i spændende artikler fortæller om museernes arbejdsområder. Bogen udkommer i april og kan afhentes på alle museerne.

 

/Ca. 10 årlige eksklusive arrangementer for årskortholdere. Museet er vært ved en lille forfriskning i forbindelse med alle arrangementer.

 

/Rabat når du handler i museumsbutikkerne. Du får 20% rabat på bøger fra Forlaget Odense Bys Museer og 10% rabat på alle andre varer*.

 

/Rabat når du besøger andre attraktioner.
I 2022 sparer du 25 % på entrébilletten til Naturama, Fjord&Bælt, Danmarks Jernbanemuseum og Odense Aafart, og du får 30 % rabat på din billet til Kunstmuseum Brandts. Rabatten gælder for 1 person. Odense Aafart giver også 15 % rabat på leje af deres vandcykler.

 

/Elektronisk nyhedsbrev. Tilmeld dig på museum@odense.dk. Vi har også en Facebookside, som du er meget velkommen til at følge. Den hedder @AarskortholdereOdenseBysMuseer

 

 

Pris

Pris 395 kr.

Kortet giver adgang for kortholder og én ledsager i et år fra køb.

Du kan købe årskortet  i billetsalget i H.C. Andersens Hus, på Møntergården og i Den Fynske Landsby. Du får kortet med hjem med det samme. 

Du kan også købe årskortet i vores webshop.

Årskortet er personligt og må ikke udlånes til andre. Du skal være fyldt 18 år for at kunne købe årskort.


Fornyelse af årskort

Du kan forny dit årskort i billetsalgene. Hvis du fornyr dit årskort, inden det udløber, sparer du 10 % på prisen. Den nye periode lægges oven i udløbsdatoen. Du kan få rabat på fornyelse fra 60 dage før og frem til udløbsdatoen. Rabatten gælder kun for aktive årskort.

 

* Det med småt

Der er dog ikke fri entré ved arrangementer hvortil der kræves ekstra gebyr, såsom ved teaterforestillinger, H.C. Andersen Festspillene, byvandringer, skumringsture, julearrangementer, visse foredrag og koncerter med forhøjet entre.

Der ydes ikke rabat ved køb af mad- og drikkevarer og allerede nedsatte varer.

 

Persondatapolitik for årskortholdere (pdf)

Særlige arrangementer for årskortholdere

I 2022 kan du deltage i alle disse spændende arrangementer:

 

 

___

Markhaven – et lokalt centrum for handelsmænd og håndværkere

Tirsdag den 23. august kl. 19-20.30 – Møntergården

Bullerup er ”Gulderup” skrev Fyns Stiftstidende efter det første guldfund ved udgravningerne i Markhaven på den klassiske Lundsgård-lokalitet, der ligger mellem landsbyerne Åsum og Bullerup. Selvom dette måske blot er en tilsnigelse, er der ingen tvivl om, at pladsen holder en ganske særlig plads inden for den fynske bopladsarkæologi. Adskillige tegn på handel og håndværk, rige gravlæggelser og spektakulære fund i områdets mange brønde og kulturlag peger alle på, at Lundsgårdkomplekset bør opfattes som et ganske omfattende bopladskompleks med tilknyttet handel og håndværk. Museumsinspektør Michael Borre Lundø glæder sig til at fortælle om mere udgravningerne i Markhaven.

___

På besøg i børneuniverset Ville Vau

Torsdag den 8. september kl. 15-17 – H.C. Andersens Hus

Tag dine børn eller børnebørn med på besøg i Ville Vau. Her bydes I indenfor af en formidler, som vil introducere jer for stedet. I starter med at gå på opdagelse og lege i Eventyrlandet, hvor I finder alt lige fra kongens palads til troldkvindens hule. Eventyrlandet bugner af rekvisitter og flotte kostumer, som I kan bruge, når I bevæger jer ned ad forvandlingens vej.

Efter opdagelsesrejsen i Eventyrlandet kommer I til atelieret, hvor en spændende workshop venter. Her skal I sammen med formidleren arbejde med en collage inspireret af H.C. Andersens tilgang til netop den metode. Der skal klippes og klistres, tænkes og sættes sammen, til alle har hver deres egen fortolkning af opgaven.

Fra 5 år og op. Voksne kun ifølge med børn – og omvendt. Til dette familiearrangement kan du tage op til tre ledsagere med.

___

H.C. Andersen og papiret 

Torsdag den 22. september kl. 19-20.30 – H.C. Andersens Hus

Langt det meste, der er bevaret fra H.C. Andersens liv og hans kunstneriske virke, består af papir. Han skrev på det, tegnede på det og klippede i det. Til dette arrangement vil seniorforsker Ejnar Stig Askgaard fortælle om H.C. Andersens manuskripter og papirkunst, og konservator Grylle Beck Carstensen vil fortælle om, hvad man har gjort og kan gøre for at bevare papiret, der rummer denne værdifulde kulturarv.

____

At rejse er at leve

Onsdag den 5. oktober kl. 19-20.30 – H.C. Andersens Hus

”At rejse er at leve” er et af de Andersenske udtryk, som er vandret over i det danske sprog, og som bruges i flæng. Men hvordan forholdt det sig lige med de rejser? Museumsinspektør Sine Smed tager jer med på tur i Andersens rejseliv og hans ”trækfuglenatur” og fortæller om nogle af de rejser, der var med til at forme Andersen som kunstner. Hør passager fra Andersens knap så kendte, men helt fantastiske rejselitteratur; kom bl.a. med på vildt og hoppende diligence-ridt gennem Spanien, eller rejs af sted med tidens nye opfindelse, damplokomotivet, hvor fart og komfort – ifølge Andersen – er helt i top. Og få et indblik i bagsiden ved den store rejseaktivitet; for når man kan passe ind alle steder, mangler man måske et sted, hvor man føler sig rigtigt hjemme?

___

Hvem kom forbi?

Tirsdag den 1. november kl. 19-20.30 – Møntergården

Overinspektør Jesper Hansen vil i aftenens foredrag fortælle nyt om forskningsprojektet Hvem kom forbi?, der stiller skarpt på jernalderens og vikingetidens søfarende handelsfolk.

På jernalderens og vikingetidens store strandmarkeder udveksledes varer fra store dele af den kendte verden. Fra romertidens Lundeborg på Sydøstfyn er der et genstandsmateriale, der trækker tråde til Romerriget, og fra Havsmarken på Ærø ses der i materialet fra vikingetiden et markant indslag fra Frankerriget.

Vi ved således efterhånden en hel masse om de forskellige varer og ressourcer, der blev omsat på de forskellige strandmarkeder, og vi har opnået detaljeret viden om de netværk, som pladserne indgik i.

Hvad vi derimod ikke ved ret meget om er, hvem der rent faktisk var de sejlende hovedaktører i disse netværk. De sejlende er for længst døde og med stor sandsynlighed begravet i den hjemegn, de tilhørte – på strandmarkederne findes de i hvert fald ikke.

Det gør til gengæld et stort antal skibsnagler og søm af jern, som de sejlende efterlod ved handelspladsernes værftsfunktioner i forbindelse med nødvendige reparationer og udskiftninger af dele af deres skibe.

Studier har de senere år vist, at råvarer anvendt til skibsbyggeri i forhistorisk tid fortrinsvis var lokalt/regionalt forankrede. Dette forhold skaber mulighed for at opnå helt ny viden om de sejlende ved jernalderens og vikingetidens store strandmarkeder, for ved både Lundeborg, Strandby og Havsmarken er der efterladt et stort antal skibsnagler af jern, der gennem analyser af jernets geografiske oprindelse kan hjælpe os til at besvare det helt afgørende spørgsmål – hvem kom forbi?

___

Mindehallen og freskoerne 

17. november kl. 19-20.30 – H.C. Andersens Hus

I årene op mod H.C. Andersens 125-år i 1930 diskuteredes det i Odense, hvorledes man skulle fejre jubilæet. Borgmester H. Chr. Petersen og arkitekt Niels Jacobsen havde syslet med planerne om en ny museumsbygning, og nytårsdag meddelte Thomas B. Thrige, at han ville skænke byen 100.000 kr. til de nødvendige bygninger. Samtidig blev Komiteen for Fremskaffelse af Midler til den kunstneriske Udsmykning af H.C. Andersens Mindebygninger oprettet – i hvilken bl.a. borgmesteren og Thomas B. Thrige sad. Freskomaleren Niels Larsen Stevns blev udpeget til at udsmykke mindehallen med scener fra Andersens selvbiografi Mit Livs Eventyr.

Freskomalerierne i Mindehallen hører til blandt Niels Larsen Stevns sidste arbejder, og de er anerkendt som et af de mest originale værker i dansk malerkunst. Ifølge kunsthistorikeren, professor Mikael Wivel, tidl. leder af Niels Larsen Stevns Videnscenter i Vendsyssel kommune, er fresokerne i Mindehallen ikke alene et hovedværk i Stevns’ oeuvre, men også et hovedværk i dansk kunst som helhed og som sådan et af de vigtigste værker i det 20. århundrede.

Freskoerne i Mindehallen har i foråret 2021 gennemgået en påkrævet restaurering, da tidens tand sås. Restaureringsopgaven omfattede reparation og retouchering af revner samt afrensning af værkerne, således både Mindehal og freskoer nu fremstår smukkest muligt som en del af sammenspillet mellem både eventyr og virkelighed samt den historiske og den moderne omkringliggende by.

Museumsinspektør Niels Bjørn Friis vil fortælle om freskoernes historie og mindehallens rolle i det nye museumskompleks. Overkonservator Dorte Gramtorp vil tale om det omfattede konservatorarbejde udført på freskoerne.

____

Da julen var barn

Torsdag den 24. november kl. 16.30-18 – Møntergården

Kom med til et helt særligt julearrangement i Børnenes Baggård. I snedkerens lille, hyggelige lejlighed tænder vi op i komfuret, så julesmåkager og æbler kan blive bagt og risengrøden kogt. Ved stuens lille juletræ snakker vi om nisser og gode gamle juletraditioner, der alle var helt nye for 150 år siden. Julepynt, julesang og en enkelt gammel juleleg bliver der også plads til. Tag familiens børn med til en hyggelig eftermiddag med julehygge, der gør både børn og voksne klogere på vores gode gamle jul.

Vejl. alder for børn: 6-12 år. Voksne kun ifølge med børn – og omvendt. Til dette familiearrangement kan du tage op til tre ledsagere med.

___

Ret til ændringer forbeholdes.

Du er velkommen til at tage en ledsager med til arrangementerne. Til nogle af arrangementerne kan du endda tage op til tre ledsagere med. Det vil typisk være til arrangementer, der er rettet mod familier.

Odense Bys Museer er vært ved en forfriskning i pausen.

Tilmelding er nødvendig på tlf. 6551 4601 eller på museum@odense.dk. Tilmelding tidligst en måned før det enkelte arrangement finder sted.

Oplys venligst dit årskortnummer ved tilmelding. Har du et af de nye årskort med stregkode på, bedes du oplyse de sidste fire cifre i det tal, der står lige over stregkoden.