en

Årskort

Årskortlogo

 

Besøg Odense Bys Museer lige så tit du vil! Museerne byder på et væld af oplevelser for store og små i løbet af året, og ét besøg er ikke altid nok. Du kan bruge timer på at nyde Den Fynske Landsbys idyl, fordybe dig i H.C. Andersens univers, gå på opdagelse i Carl Nielsens musikalske verden og blive klogere på Danmarkshistorien på Møntergården.

 

Alle disse fordele får du:

 

/Fri entré med ledsager* til Odense Bys Museer udstillingssteder (H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Møntergården, Den Fynske Landsby og Carl Nielsens Barndomshjem), hvor du kan deltage i et væld af arrangementer.

 

/Odense Bys Museers rigt illustrerede årbog, som i spændende artikler fortæller om museernes arbejdsområder. Bogen udkommer i april og kan afhentes på alle museerne.

 

/Ca. 10 årlige eksklusive arrangementer for årskortholdere. Museet er vært ved en lille forfriskning i forbindelse med alle arrangementer.

 

/Rabat når du handler i museumsbutikkerne. Du får 20% rabat på bøger fra Forlaget Odense Bys Museer og 10% rabat på alle andre varer*.

 

/Rabat når du besøger andre attraktioner.
I 2021 sparer du 25 % på entrébilletten til Naturama, Fjord&Bælt, Danmarks Jernbanemuseum og Odense Aafart, og du får 30 % rabat på din billet til Kunstmuseum Brandts. Rabatten gælder for 1 person. Du får gratis entré til frilandsmuseet Hjerl Hede, når du viser gyldigt årskort. Gælder for 1 person. Odense Aafart giver også 15 % rabat på leje af deres vandcykler.

 

/Elektronisk nyhedsbrev. Tilmeld dig på museum@odense.dk. Vi har også en Facebook-side, som du er meget velkommen til at følge. Den hedder @AarskortholdereOdenseBysMuseer

 

 

Pris

Pris 395 kr.

Kortet giver adgang for kortholder og én ledsager i et år fra køb. Du kan købe årskortet  i billetsalgene.

Årskortet er personligt og må ikke udlånes til andre. Du skal være fyldt 18 år for at kunne købe årskort.

 

 

* Det med småt

Der er dog ikke fri entré ved arrangementer hvortil der kræves ekstra gebyr, såsom ved teaterforestillinger, H.C. Andersen Festspillene, byvandringer, skumringsture, julearrangementer, visse foredrag og koncerter med forhøjet entre.

Der ydes ikke rabat ved køb af mad- og drikkevarer og allerede nedsatte varer.

 

Persondatapolitik for årskortholdere (pdf)

Særlige arrangementer for årskortholdere

Byvandring

 

Bag tilblivelsen af H.C. Andersens Hus!

29. september kl. 16.30-18 og 6. oktober kl. 19-20.30

Få fortællingen om det nye H.C. Andersens Hus af to hovedkræfterne bag museet, nemlig museumsinspektør og kreativ udvikler Henrik Lübker og museumsinspektør og arkitekt Jan Bo Jensen. Den 29. september tager Jan Bo Jensen dig med rundt i museets have og fortæller om byggeriet og arkitekturen, og der vil også blive tid til et kig indenfor. 6. oktober kan du høre om mere selve udstillingen i H.C. Andersen Hus – fortalt af Henrik Lübker, der om nogen kender baggrunden for det eventyrlige univers.

 

Bag om skabelsen af Børneuniverset – en VidunderVerden for børn

Onsdag den 13. oktober kl. 19-21  –  H.C. Andersens Hus

På denne rundvisning vil vi fortælle om arbejdet med at skabe Børneuniverset i H.C. Andersens Hus.

Du hører om Børnekulturhuset Fyrtøjets betydning i udformningen af Børneuniverset, og hvilke formidlingsspor der nu er implementeret på stedet. Vi kommer omkring de internationale samarbejder med eksterne aktører, og hvilke metoder der har været anvendt til at sikre den rigtige retning for skabelsen af de indholdsmæssige og fysiske rammer. Vi vil også fortælle om Børneuniversets undervisningsprofil, der er udviklet i tråd med formidlingen i VidunderVerdenen og resten af museet, og introducere nogle af de mange nye læringstilbud til skoler og børnehaver.

De nu etablerede formidlingsgreb samt de aktuelle læringstilbud står som vigtige grundsøjler i formidlingen af H.C. Andersen til børn. Vi glæder os til at fortælle om Børneuniverset og vores inspiration fra H.C. Andersen og den Andersenske metode i vores arbejde og samskabelse med børn.

 

Albani Kirke og Den Tidlige By – status fra arkæologens skrivebord

Tirsdag den 26. oktober kl. 19-20.30  –  Møntergården

Albani Kirke er Odenses ældste kirke, og det var her den sidste vikingekonge, Knud den Hellige, blev dræbt i 1086 og siden helgenkåret. Siden 1886 har der været arkæologiske udgravninger på kirketomten og de tilstødende bygrunde. Særligt de seneste 15 års undersøgelser har tilvejebragt et enestående og omfangsrigt arkæologisk materiale.

Kom med og hør de seneste nye resultater og afsløringer om kirken og dens betydning for de første odenseaneres liv og dagligdag.

 

En fis i hornlygten – og andre lys i historiens mørke

Onsdag den 3. november kl. 16.30-18.30  –  Møntergården

Når mærket sænker sig over byen, tænder vi i dag tusinde lamper, som kaster lys over alle mørke kroge og lyssky affærer. Men der var engang, hvor byen var helt sort, når det blev aften. Dengang var lyset dyrt og noget, man sparede på, og derfor kunne mørke magter, som ikke tålte dagens lys, let gemme sig i skyggerne.

Nu kan du tage med på en fortællevandring i historiens mørke for både børn og voksne. Men en lille hjemmelavet lanterne drager vi ad Møntergårdens skumle gyder og baggårde, sætter os i de sparsomt belyste stuer og mørkning i petroleumslampens skær med både hyggelige og uhyggelige historier. Vi kigger nærmere på de monstre, skyggerne skaber, og snakker om lysekællinger, fisen i hornlygten, natmænd, Allehelgens og meget mere.

Dette arrangement er for børn og deres familier. Det er derfor muligt at tage om til tre ledsagere med.

 

Du er velkommen til at tage en ledsager med til arrangementerne. Til nogle af arrangementerne kan du endda tage op til tre ledsagere med. Det vil typisk være til arrangementer, der er rettet mod familier.

Odense Bys Museer er vært ved en forfriskning i pausen.

Tilmelding er nødvendig på tlf. 6551 4601 eller på museum@odense.dk. Tilmelding tidligst en måned før det enkelte arrangement finder sted.

Oplys venligst dit årskortnummer ved tilmelding. Har du et af de nye årskort med stregkode på, bedes du oplyse de sidste fire cifre i det tal, der står lige over stregkoden.