– Vi sætter tid, sted og tanke i perspektiv

Odense Bys Museers er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, der dækker arkæologi, historie, digteren H.C. Andersen og komponisten Carl Nielsen.

Odense Bys Museer tilbyder unikke kulturelle oplevelser på de otte museer og udstillingssteder H.C. Andersens Hus, H.C. Andersen Museum, H.C. Andersens Barndomshjem, Børnekulturhuset Fyrtøjet, Den Fynske Landsby, Møntergården – Museum om Odense og Fyn, Carl Nielsens Barndomshjem samt Thriges Kraftcentral.

Vores formidling har som mål at skabe oplevelser for gæsterne, vække deres nysgerrighed og medvirke til at give dem et nyt perspektiv på dem selv og den verden, de befinder sig i.

Vi forvalter det arkæologiske ansvar for Odense, Nordfyns, Middelfart og Assens kommuner og fører tilsyn med fredede fortidsminder og diger på hele Fyn. Vi tager os af en samling bestående af mere end 400.000 genstande fra Fyns oldtid, Odenses historie samt H.C. Andersen og Carl Nielsens liv og værk.

Odense Bys Museer er et forskende museum og vi bruger forskningen til at nå nye forståelser af fortiden med relevans for nutiden.

Om Odense Bys Museer

Organisation, grundfortælling, bestyrelse og vedtægter

Vores formidlingsværdier

Odense Bys Museers historie

Nyheder fra Odense Bys Museer

Ledige stillinger hos Odense Bys Museer

Vær med

Bliv frivillig ved Odense Bys Museer

Vil du donere en genstand til museet?

Årskort til Odense Bys Museer

Kulturarven i landskabet

Har du fundet noget?

Guide til amatørarkæologer om metaldetektorer