Odense Bys Museer er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, der driver otte udstillingssteder og beskæftiger omkring 150 medarbejdere.
Odense Bys Museers bestyrelse består af otte medlemmer.
Henrik Dam, formand. Rektor, Syddansk Universitet
Henrik Thal Jantzen, næstformand. Partner, advokat Hafnia Law Firm
Brian Rønsholdt. Managing Director. Ferrero Scandinavia AB
Signe Jungersted. CEO, Group NAO
Henrik Harnow. Direktør, Museum Sønderjylland
Peter Rahbæk Juel. Borgmester, Odense Kommune
Christoffer Lilleholt. Rådmand, By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune
Thomas Bostan Beck. Museumsassistent, Odense Bys Museer
Museumsdirektøren har ansvaret for den overordnede ledelse af Odense Bys Museer.
Museumsdirektøren udgør sammen med Kulturarvschef, Publikumschef, Formidlingschef og Administrationschef Odense Bys Museers ledelse.
Museumsdirektørens særlige indsatser og opgaver er
Museumsdirektør, adj. professor, dr.phil., lic.phil., R
Email: tgj@odense.dk
Telefon: +4565514600
Odense Bys Museers vedtægtsbestemte ansvarsområder omfatter arkæologi og nyere tids kulturhistorie, herunder mediehistorie, Den Fynske Landsby, digteren H.C. Andersen og komponisten Carl Nielsen.
Museet har arkæologisk ansvar for følgende kommuner: Assens, Middelfart, Nordfyn og Odense. Museets ansvarsområde inden for nyere tids kulturhistorie er Odense Kommune. Museet varetager tillige den lovpligtige kulturarvsforvaltning for nyere tid i Nordfyns Kommune.
Museet fungerer som nationalt og internationalt dokumentations-, forsknings- og formidlingscenter om digteren H.C. Andersen og komponisten Carl Nielsen. Udover udstillinger, publikationer m.m. nationalt indgår museet i en række internationale samarbejder med henblik på at formidle viden om de to kunstneres liv og værker.
Bygningskultur og kulturlandskabets udvikling er særlige fokusområder.
Inden for mediehistorie belyser museet produktion og forbrug af medier i Danmark forstået som tilstande og forandringer inden for den grafiske branche, den trykte presse samt de elektroniske og digitale medier.
Vedtægter for Odense Bys Museer
Odense Bys Museers mål er at skabe værdi for det enkelte menneske og for samfundet ved at sætte historisk perspektiv på nutiden. Tråde trækkes tilbage til de forandringer, som gennem tiderne har påvirket menneskers tanker og ideer, de fysiske omgivelser og det omgivende samfund.
Indsatsen sker gennem indsamling, udforskning og bevaring af kulturarven og ikke mindst aktiv og inddragende formidling af de historiske linjer i en form, som giver besøgende og brugere indsigt, forståelse og oplevelse med relevans for den enkelte. Der arbejdes på at række ud til nye brugere/gæster.
Samtidig bidrages til Odenses historiske identitet, byens kvalitative udvikling og nationale og internationale turistpotentiale.
Vision
Odense Bys Museers vision er at skabe nogle af Danmarks stærkeste museums- og kulturbrands baseret på H.C. Andersen, Carl Nielsen og Odenses historiske identitet og arv – og dermed understøtte Odenses bybrand nationalt og internationalt.
Kerneområder
Odense Bys Museers kerneområder er
Grundelementer der skal gennemsyre udvikling af alle 4 kerneområder:
Arbejdsopgaver for hvert af kerneområderne (jævnfør museumsloven)
Brands
Målgrupper
Fokus på merindtægter
Odense Bys Museers udviklingsmål og delstrategier er beskrevet i Virksomhedsplan 2021
Oversigt over Odense Bys Museers medarbejdere
Vores formidling har som mål at skabe oplevelser for gæsterne, vække deres nysgerrighed og medvirke til at give dem et nyt perspektiv på dem selv og den verden, de befinder sig i.
Læs mere om vores formidlingsværdier
Odense Bys Museer har eksisteret siden 1860.
Læs om Odense Bys Museers historie
Se oversigten over Odense Bys Museers seneste nyheder