Fortidsmindedag 24. og 25. april – billet nødvendig

/

Slots- og Kulturstyrelsen sætter også i år fokus på de mange seværdige fredede fortidsminder i land og by. I år hele to dage:  24. og 25. april. Odense Bys Museer har to skønne arrangementer, men et forsamlings-loft på 50 personer udendørs tvinger os til at kræve, at man har indløst billet til arrangementerne. Det bliver efter først til mølle.

Livet i stenalderen

Kom og oplev fortidsminderne i Damsbo Skov, hvor Museumsinspektør Michael Borre Lundø vil vise rundt i skoven og fortælle om livet og især døden i stenalderen. Natur- og Friluftsvejleder Christian Heller vil tage børn og voksne med rundt for at høre om skovens og strandens spiselige og helende urter, som man i stor stil udnyttede i oldtiden.

24. april kl. 11.00 – 14.00

Da Voldtofte var Verdens centrum!

Vi byder på en spændende vandring i Danmarks oldtid.Ca. 1,5 km vest for Voldtofte lå indtil 1800-tallet en samling af store gravhøje, måske 25 i alt. Af disse er kun bevaret fire, Drengehøj, Lusehøj, Bohøj og Buskehøj. De to sidstnævnte hører til blandt de allerstørste gravhøje, vi kender fra Danmarks oldtid.

25. april kl. 14.00 – 15.30