Overraskende online foredrag – vinteren 2022

9. februar kl. 20-21

De gamle danske landsbynavne

Hør museumsinspektør Peder Dam fortælle om, hvordan vores gamle landsbynavne kan bidrage med viden om forhistorisk tid og tidlig historisk tid. Foredraget vil dels omhandle de forskellige typer af stednavne, som der kan læses om i Peder Dams bog ”Bebyggelser og stednavnetyper”, der nu er frit tilgængeligt på nettet_Find den her.

/

23. februar 20-21

Tøjet, byerne og de fossile brændsler

Hør museumsinspektør Sissel Bjerrum Fossat fortælle, hvad vores stigende forbrug af tøj gennem de sidste 150 år siger om samfundets udvikling.
/

© Svigerinderne Therese Henriques (1833-82, forrest) og Dorothea Melchior (1823-85). Angiveligt fotograferet af Dorotheas datter Louise omkr. 1860.

8. marts 20-21

Kampdag om kvindelige fotografer

I anledning af Kvindernes kampdag fortæller historiker Camilla Schjerning om nogle af de første kvindelige fotografer i slutningen af 1800-tallet og om forbindelsen til tidens kvindebevægelse.

23. marts 20-21

H.C. Andersens billedkunst
Om H.C. Andersens oversete billedkunsts interessante sider og relation til digterens forfatterskab.
V. museumsinspektør og seniorforsker Ejnar Stig Askgaard.

6. april 20-21

Fra den tilsynsførendes dagbog
Om arbejdet med de fredede fortidsminder. V. museumsinspektør og arkæolog Michael Borre Lundø.