en
Forfattere

Børnenes 1800-tal: Barndom, arbejde og leg

Kom tæt på livet som barn på landet i 1800-tallet.

I undervisningsforløbet ”Børnenes 1800-tal: Barndom, arbejde og leg” får I en fornemmelse af, hvordan det var at være barn i 1800-tallet.

Eleverne kommer til at få et indblik i, hvordan livet på landet var for 200 år siden, hvor børnene indgik i arbejdsfællesskabet og drenge og piger havde forskellige opgaver og roller i samfundet. Undervejs går vi på opdagelse efter børnene forskellige steder i Landsbyen, prøver små aktiviteter og besøger nogle af Landsbyens dyr. Sammen undersøger vi de store forskelle, der er mellem elevernes eget liv og livet for børn i 1800-tallets landbrugssamfund.

Forløbet er en blanding af aktiviteter, fortælling og dialogstop, der er med til at sætte elevernes egen hverdag.

Gratis adgang

Der er gratis adgang for elever og lærere fra skoler og uddannelsesinstitutioner på alle museer ved Odense Bys Museer, når besøget finder sted som led i undervisningen. Samt pædagoger og dagplejere, når de ledsager ved institutionsbesøg – for eksempel børnehaver, SFO, dagplejegrupper etc.

Gratis adgang til Odense Bys Museer gælder for folkeskoleniveau, gymnasiale uddannelser, øvrige videregående uddannelser og VUC (voksen-undervisnings-centre).

Lærere har gratis adgang i forbindelse med forberedelse af skolebesøg.

Integrationsskoler (sprogskoler og sociale netværk under temaet integration i Odense Kommune) har ligeledes gratis adgang.

Andre tilbud i Den Fynske Landsby